Matlistan 2025
Vad längtar ni efter att äta 2025?
På min lista just nu finnes:
Kotlet-mackan på Sundewich
Grillad fisk
Grillad kött i pitabröd, kanske i mammas torp?
Gratinerade havskräftor
eller en hel skaldjursplateau!
Nybakt bröd, lagrad ost, marmelad – helst varje helgfrukost
Piroger med vitkål
Gröna juicer
Soppmiddagar av alla de slag
Ny husman: sjömansbiff, dillkött, kanske testar jag att göra mormors grynkorv själv? Huset bjuder lite in till sådant.
Kyckling med currysås och ris
Goda sallader, t.ex. den vietnamesiska kycklingsalladen som jag hade dille på ett tag. Potatissallad? Räksallad med västerbotten? Bondegatansallad? Tomatsallad när det är säsong. Oj, nu blev jag så sugen.
Potatisgratäng pga det gjorde jag för första gången på länge och det var så himla gott. Krämig, mycket vitlök. Luktar fredagkväll!
Hel kyckling i ugn, blir det vår nya söndagsmiddag?
Kex! Släpp kakor och bullar och biscotti, nu kör vi kex-året 2025!
Och på tal om det: absolut ska jag äta på Viet Kitchen minst en gång i månaden
Sichuan! Så himla sugen på en god sichuanmiddag! Var för länge sedan nu. Kanske ska jag närma mig en kokbok på temat, eller helt enkelt bara återbesöka någon av mina gamla stammisställen, Dong, Xian eller Surfers. Lu Stockholm har jag inte heller varit på.
Jag längtar också efter att sitta i mammas torpkök och äta t.ex. pannbiff med lök. Eller hennes världsgodaste lasagne. Något sånt! Mamma!!!!!
2025 är även året då jag ska närma mig utomhusmatlagning på ett nytt sätt. Jag har nu en stor trädgård, måste köpa en GRILL. Men jag vill också vara i skogen, ha matsäck, dricka kaffe på en brygga, äta frukost vid havet, ge mitt barn en ihoprullad pannkaka och en kåsa med soppa. Sådana saker.
Saker jag gärna kan lämna i 2024
Pizza, om det inte är Petters pizza. Trött på all annan pizza, det är verkligen aldrig så gott som man tror initialt?
Pasta: just nu är jag jättetrött på pasta, men det lär väl svänga snabbt.
Våfflor: våfflor är så himla trevligt i teorin, men är det så gott egentligen? Typ inte? Vi har våfflat loss som helglunch uppe i huset, men varje gång inser jag att… det är nog inte min grej.
Köpebröd: with a kid and all har vi börjat ha bröd hemma veckans alla dagar, och jag ska inte sticka under stolen med att en kvällsmacka på lingongrova och ost är faktiskt… jättegott. Men usch vad dyrt det är? Behövs det? Jag tror faktiskt inte det.
Sushi: det var längesedan jag åt en GOD sushi nu och därmed är jag för första gången på många år sällan sugen. Kanske lika bra.
Vad säger ni?